İtalyan Usulü Lazanya Tarifi
İtalyan Usulü Lazanya tarifi: İtalyan Usulü Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? İtalyan Usulü Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
İtalyan Usulü Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarnası İçin:
Bolonez Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram dana döş kıyma
- 1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
- 2 adet kereviz sapı (küp küp doğranmış)
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 kg. domates (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 dal taze kekik
Beşamel Sos İçin:
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 tatl kaşığı tuz
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri İçin:
- 300 gram rendelenmiş mozarella peyniri (ya da kaşar peyniri)
İtalyan Usulü Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye zeytinyağını kereviz saplarını ve soğanları ekleyin.
- Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
- Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 30-40 dakika boyunca pişirin.