Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İtalyan Usulü Lazanya Tarifi

İtalyan Usulü Lazanya

İtalyan Usulü Lazanya Tarifi

İtalyan Usulü Lazanya tarifi: İtalyan Usulü Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? İtalyan Usulü Lazanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İtalyan Usulü Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarnası İçin:

  • 1 paket lazanya

Bolonez Sos İçin:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram dana döş kıyma
  • 1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
  • 2 adet kereviz sapı (küp küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 kg. domates (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 dal taze kekik

Beşamel Sos İçin:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 1 tatl kaşığı tuz
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

Üzeri İçin:

  • 300 gram rendelenmiş mozarella peyniri (ya da kaşar peyniri)

İtalyan Usulü Lazanya tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını kereviz saplarını ve soğanları ekleyin.
  • Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
  • Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 30-40 dakika boyunca pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025