İtalyan Peynirli Gurme Pide tarifi: İtalyan Peynirli Gurme Pide için gerekli malzemeler nelerdir? İtalyan Peynirli Gurme Pide nasıl yapılır?
Fırını 230 dereceye alın ve iyice ısıtın.
Hamuru için maya, şeker ve suyu karıştırıp 2-3 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin. Ardından üzerine azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Tuzunu ilave ettikten sonra sıkı, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 4 adet beze olacak şekilde yuvarlayın ve minimum 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Ricotta peynirinin içerisine siyah sarımsak ezmesi ve tuz ilave edip karıştırın.
Patlıcanları ince dilimler halinde doğrayın, tuzlu suda bekletin. Ardından ızgarada veya tost makinesinde 2-3 dakika kadar izleyin.
Mayalanmış olan hamuru ince uzun şekilde açın. Üzerine hazırladığınız malzemeleri dilediğiniz gibi dizin. Ardından kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarını birleştirin.
İyice ısınmış olan fırında 7-8 dakika kadar pişirin. Pişen pidelerin kenarlarına sade yağ sürün.
Taze fesleğeni kaynar suya batırıp çıkarın ve soğuk suya aktarın. Suyunu süzdükten sonra bir miktar zeytinyağı ve sarımsakla birlikte rondodan geçirin.
Maydanozları ve sarımsakları ince ince kıyın. Dilerseniz çiğ, dilerseniz kurutarak sunum esnasında pidenin üzerine ekleyin.
Servis etmeden önce üzerine, kestiğiniz Burrata peynirinden ekleyin. Üzerine fesleğen sos ve dilerseniz kıyılmış sarımsakla maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.