İtalyan Ekmeği (Focaccia) Tarifi
İtalyan Ekmeği (Focaccia) tarifi: İtalyan Ekmeği (Focaccia) için gerekli malzemeler nelerdir? İtalyan Ekmeği (Focaccia) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
İtalyan Ekmeği (Focaccia) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
İtalyan Ekmeği (Focaccia) tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, şeker ve mayayı derin bir kapta karıştırın. Elenmiş un, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Kıvam alana kadar hamuru yoğurmaya başlayın.
- Hafif cıvık bir kıvamda olan bu ekmek hamuruna dilerseniz taze kekik yaprakları katabilirsiniz.
- Elle veya tahta bir kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın. Bu şekilde 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra tabanını yağladığınız kalıp ya da fırın tepsisine hazırladığınız hamuru yayın. Tekrar mayalanıp kabarması için hamuru bu şekilde de 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.
- Mayalanan hamurun üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürün. Hamurun üzerine deniz tuzunu ve süslemek istediğiniz diğer malzemeleri ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine zeytinyağı sürerek taze otların tüm aroma ve lezzetini içine hapsetmesini sağlayın.
- Tamamen soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. :)
İtalyan Ekmeği (Focaccia) tarifinin püf noktası nedir?
Mayalama sürelerine dikkat ederseniz ve oda sıcaklığında mayalarsanız çok daha puf puf kabaran bir ekmeğiniz olacaktır.