Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İsviçre Usulü Sıcak Çikolata Tarifi

İsviçre Usulü Sıcak Çikolata

İsviçre Usulü Sıcak Çikolata Tarifi

İsviçre Usulü Sıcak Çikolata tarifi: İsviçre Usulü Sıcak Çikolata için gerekli malzemeler nelerdir? İsviçre Usulü Sıcak Çikolata nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İsviçre Usulü Sıcak Çikolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz

İsviçre Usulü Sıcak Çikolata tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü, tarçını, karabiberi, vanilyayı ve tuzu pişirme kabımıza alalım.
  • Sütümüz kaynamaya başlayınca içine parçalara bölerek bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolatalar eriyene karıştıralım.
  • Çikolatalar eriyince ocağın altını kapatalım. Sıcak çikolatamız servise hazır. Afiyet olsun.

İsviçre Usulü Sıcak Çikolata tarifinin püf noktası nedir?

Eğer vaktiniz varsa sıcak çikolata piştikten sonra 1 saat kadar demlenmeye bırakmanızı öneririm. Böylelikle içindeki baharatlarla, çikolata kaynamış olacak ve sıcak çikolatamızın lezzeti yoğunlaşacaktır. Demlenmesini bekledikten sonra servis etmeden önce ısıtabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025