İsveç Köftesi Tarifi
İsveç Köftesi tarifi: İsveç Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? İsveç Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İsveç Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi İçin:
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kase ekmek içi
- 1 adet yumurta
Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 400 mililitre et suyu
- 200 mililitre krema
İsveç Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı minik minik doğrayıp tavada sıvı yağ ile kavuruyoruz. Kıymayı karabiber, tuz ve hardal ile karıştırıp içine kavurduğumuz soğanları ekliyoruz.
- Ekmek içi ve yumurtayı da (ben yumurta eklemiyorum) ekleyip iyice yoğuruyoruz. Küçük küçük köfteler yapıp, tepsiye dizip üzerine hafifçe un eliyoruz.
- Fırın tepsisine ya da tavaya yağ ekleyip istiyoruz ve köfteleri içine atıyoruz. Sallayarak kısık ateşte pişiriyoruz.
- Sonra köftelerin içine tereyağı ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
- Sonrasında köfteleri ayrı bir yere alıp aynı tavaya un ekliyoruz ve en az 6-7 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.
- Et suyu ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip 20 dakika pişiriyoruz. Biraz suyunu çekince krema, karabiber ve biraz da tuz ekleyip karıştırarak 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- Kıvam alınca içine köfteleri ekleyip 5 dakika fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.