Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İsveç Keki Tarifi

İsveç Keki

İsveç Keki Tarifi

İsveç Keki tarifi: İsveç Keki için gerekli malzemeler nelerdir? İsveç Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İsveç Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

İsveç Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eriterek soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
  • Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurta-şeker karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  • 22cm'lik yuvarlak kalıba ya da 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

İsveç Keki tarifinin püf noktası nedir?

Kekin kıvamı dağılabilir bir kıvamda olduğundan dolayı kek kalıbınızı iyice yağlayın veya kalıbın altına yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz. Piştikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın. Kekiniz piştiğinde içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kadar gevrek olmalıdır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmenizde fayda olacaktır.

İsveç Keki tarifi için servis önerisi

Kekinizi dondurma ilavesi ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025