İstiridye Tatlısı Tarifi
İstiridye Tatlısı tarifi: İstiridye Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
İstiridye Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1/4 adet limonun suyu
İstiridye Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayın. Şekeri, suyu ve limon suyu ilave edip kaynatın.nKaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tamamen soğuması için kenara alın.
- Hamur malzemelerini bir kaba alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve bastırın. Çay bardağı ile şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25- 30 dakika kadar pişirin. Pişen tatlıyı 5 dakika soğumasını bekletin.
- Tamamen soğuyan şerbeti ilk sıcağı çıkan tatlıya kepçe yardımı ile dökün. Şerbeti çekince de dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İstiridye Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet muhakkak soğuk olmalı.