Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi

İstiridye Mantarlı Tapas

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi

İstiridye Mantarlı Tapas tarifi: İstiridye Mantarlı Tapas için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarlı Tapas nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İstiridye Mantarlı Tapas yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram istiridye mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 dal taze soğan
  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 30 gram labne peyniri

İstiridye Mantarlı Tapas tarifi nasıl yapılır?

  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını alın, yağ biraz ısındıktan sonra ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyin.
  • Sarımsakların kokusu gelmeye başlar başlamaz, yıkanmış ve doğranmış istiridye mantarlarını ilave edin.
  • Mantarları 2 dakika kadar kavurduktan sonra, soya sosunu ve ince ince doğradığınız 2 dal taze soğanı (diğer taze soğanı süsleme için ayırdık) ilave edin ve 5-6 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
  • Bir servis tabağına üstlerine labne peyniri sürdüğünüz ekmekleri yerleştirin. Hazırladığınız mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üstüne paylaştırın.
  • İnce ince doğradığınız taze soğanla servis edin. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

İstiridye Mantarlı Tapas tarifinin püf noktası nedir?

Soya sosu kendinden tuzlu olduğu için tuz ilave etmeyin, aksi takdirde çok tuzlu olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025