İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz Tarifi
İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifi: İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet istiridye mantarı
- 6 adet kuşkonmaz
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 dilim ekmek
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı maydanoz
İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifi nasıl yapılır?
- Kuşkonmazları soyun ve 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda 3 dakika haşlayın.
- Tencereden aldığınız kuşkonmazları pişmeye devam etmemesi ve rengini koruması için soğuk suyun içinde bekletin.
- Ekmekleri ufalayın ve bir tavada rengi değişene kadar kızartın. İçine portakal kabuğu rendesi ve maydanoz ekleyerek karıştırın.
- İstiridye mantarı ve sarımsakları fırın için uygun olan bir tavada soteleyin. Kuşkonmazları arzu ettiğiniz gibi 2'ye ya da 3'e bölerek tavaya yerleştirin.
- Üzerine kremayı ekleyin. Karabiber, tuz ve ekmek karışımını da ilave ederek 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.
İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifinin püf noktası nedir?
İstiridye mantarı yerine başka mantar da kullanabilirsiniz.
İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifi için servis önerisi
Et, balık yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.