Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz Tarifi

İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz

İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz Tarifi

İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifi: İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet istiridye mantarı
  • 6 adet kuşkonmaz
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 dilim ekmek
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı maydanoz

İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşkonmazları soyun ve 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda 3 dakika haşlayın.
  • Tencereden aldığınız kuşkonmazları pişmeye devam etmemesi ve rengini koruması için soğuk suyun içinde bekletin.
  • Ekmekleri ufalayın ve bir tavada rengi değişene kadar kızartın. İçine portakal kabuğu rendesi ve maydanoz ekleyerek karıştırın.
  • İstiridye mantarı ve sarımsakları fırın için uygun olan bir tavada soteleyin. Kuşkonmazları arzu ettiğiniz gibi 2'ye ya da 3'e bölerek tavaya yerleştirin.
  • Üzerine kremayı ekleyin. Karabiber, tuz ve ekmek karışımını da ilave ederek 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.

İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifinin püf noktası nedir?

İstiridye mantarı yerine başka mantar da kullanabilirsiniz.

İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz tarifi için servis önerisi

Et, balık yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025