İstiridye Mantarlı Fettuccine Makarna Tarifi
İstiridye Mantarlı Fettuccine Makarna tarifi: İstiridye Mantarlı Fettuccine Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarlı Fettuccine Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
İstiridye Mantarlı Fettuccine Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram Barilla Fettucine Makarna
- 250 gram istiridye mantarı (veya herhangi bir mantar)
- 1 adet soğan
- 4 dal taze kekik
- 1/2 adet acı biber (meksika biberi)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (öğütülmüş)
- 1/2 su bardağı makarna haşlama suyu
İstiridye Mantarlı Fettuccine Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle makarnayı paketinde yazan tarife göre haşlayın. (Haşlanan sudan yarım su bardağı kenara ayırın)
- Geniş bir tavada yağı ısıtın ve piyazlık (ince uzun) doğaradığınız soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sırasıyla minik küp doğardığınız sarımsakları, küçük dilimlediğiniz biberi, ince kıydığınız taze kekiği ekleyerek biraz kavurun.
- Saplarından ayıkladiğınız mantarları ince uzun şeritler halinde kesip tavaya ekleyin ve mantarlar pişene kadar kavurun.
- Tuz ve karabiberini ekleyin.
- Kremayı ve makarnanın haşlanan suyunu ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun.
- Son olarak haşladığınız makarnayı tavaya ilave edin ve güzelce karıştırın. Afiyet olsun.
İstiridye Mantarlı Fettuccine Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. Daha akışkan olmasını isterseniz krema miktarını arttırabilirsiniz.