İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası Tarifi
İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası tarifi: İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 500 gram bal kabağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 1/2 paket krema
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/4 adet muskat cevizi rendesi
Mantar için:
- 2 adet istiridye mantarı
- 1 diş sarımsak
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İri doğradığınız bal kabağı, patates, havuç, sarımsak ve soğanı bir tencereye alın.
- Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
- Sebzeler yumuşayana dek pişirin ve blenderdan geçirerek pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Üzerine krema, tuz ve rendelenmiş muskat ilave ederek tatlandırın.
- Bir tavada şerit halinde doğradığınız istiridye mantarlarını yağ ve sarımsak ile birlikte çıtır bir kıvam alana dek soteleyin.
- Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine mantar ilave edip servis edin. Afiyet olsun!