Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası

İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası tarifi: İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 paket krema
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 adet muskat cevizi rendesi

Mantar için:

  • 2 adet istiridye mantarı
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İstiridye Mantarlı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İri doğradığınız bal kabağı, patates, havuç, sarımsak ve soğanı bir tencereye alın.
  • Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
  • Sebzeler yumuşayana dek pişirin ve blenderdan geçirerek pürüzsüz bir karışım elde edin.
  • Üzerine krema, tuz ve rendelenmiş muskat ilave ederek tatlandırın.
  • Bir tavada şerit halinde doğradığınız istiridye mantarlarını yağ ve sarımsak ile birlikte çıtır bir kıvam alana dek soteleyin.
  • Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine mantar ilave edip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025