Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İstiridye Mantarı Tempura Tarifi

İstiridye Mantarı Tempura

İstiridye Mantarı Tempura Tarifi

İstiridye Mantarı Tempura tarifi: İstiridye Mantarı Tempura için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarı Tempura nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İstiridye Mantarı Tempura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 baş istiridye mantarı
  • 1 adet maden suyu (200 ml.)
  • 100 gram un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet buz
  • 1 büyük su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)

İstiridye Mantarı Tempura tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tempura hamurunu hazırlıyoruz. Bir karıştırma kabına unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş maden suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Zeytinyağını da ekleyip iyice boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha çıtır olması için buzları ekliyoruz.
  • İstiridye mantarlarını uzun uzun şeritler halinde kesiyoruz. Tempura hamuruna batırıp kızgın yağda altın sarısı rengine gelene kadar kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun...

İstiridye Mantarı Tempura tarifinin püf noktası nedir?

Daha çıtır olması için buz tanelerini koymalısınız.

İstiridye Mantarı Tempura tarifi için servis önerisi

Tarator sos ile denemelisiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

İstiridye Mantarı Tempura ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021