İstiridye Mantarı Tempura Tarifi
İstiridye Mantarı Tempura tarifi: İstiridye Mantarı Tempura için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarı Tempura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
İstiridye Mantarı Tempura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 baş istiridye mantarı
- 1 adet maden suyu (200 ml.)
- 100 gram un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet buz
- 1 büyük su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
İstiridye Mantarı Tempura tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tempura hamurunu hazırlıyoruz. Bir karıştırma kabına unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş maden suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Zeytinyağını da ekleyip iyice boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha çıtır olması için buzları ekliyoruz.
- İstiridye mantarlarını uzun uzun şeritler halinde kesiyoruz. Tempura hamuruna batırıp kızgın yağda altın sarısı rengine gelene kadar kızartıyoruz.
- Afiyet olsun...
İstiridye Mantarı Tempura tarifinin püf noktası nedir?
Daha çıtır olması için buz tanelerini koymalısınız.
İstiridye Mantarı Tempura tarifi için servis önerisi
Tarator sos ile denemelisiniz.