İstiridye Mantarı Sotesi Tarifi
İstiridye Mantarı Sotesi tarifi: İstiridye Mantarı Sotesi için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantarı Sotesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İstiridye Mantarı Sotesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram istiridye mantarı
- 4 dal taze kekik
- 4 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy soğan
İstiridye Mantarı Sotesi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağı beraber kızarken taze kekiğimizi ekleyelim, burada beğendiğiniz ama baskın olmayan diğer baharatları da katabilirsiniz. Ete yakışanlar genelde mantara da yakışıyor.
- Soğanlarımızı ve sarımsağı önce 1-2 dakika çevirip ardından jülyen doğramaya gayret ettiğimiz mantarları yağa doğru usulca bırakabiliriz, ocağımız hala yüksek ateşte.
- Mantarlar suyunu saldıktan sonra et gibi yanları renk değiştirene kadar kavurabilirsiniz, su saldıktan sonra altını kısmakta fayda var.
- En son adım tuzumuzu ekleyerek kızartılmış bir ekşi maya ekmeğin üstünde veya bir et yemeğinin yanında yenmeye hazır.
İstiridye Mantarı Sotesi tarifinin püf noktası nedir?
Mantarlar yıkanırsa su çekmeye meyilli olduklarından yıkadıktan sonra sebze kurutucundan döndürerek sudan onları kurtarıyorum. Dahiyane!
İstiridye Mantarı Sotesi tarifi için servis önerisi
Kızartılmış bir ekşi maya ekmeğin üstünde veya bir et yemeğini yanı başında yenmeye hazır. Ekstra lezzet için soğanı ayrı yerde kavurup, kavrulurken biraz şeker atarak onu karamelize edebilirsiniz.