İstiridye Mantar Sote Tarifi
İstiridye Mantar Sote tarifi: İstiridye Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
İstiridye Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram istiridye mantarı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı (silme) kekik
- 1 çay kaşığı (silme) pul biber
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
İstiridye Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- İstiridye mantarları güzelce yıkanıp, süzgeç ile fazla suyu süzülür. Yüksek ateşte kontrollü şekilde pişiriyoruz. Baharatları arzunuz göre eksiltip arttırabilirsiniz.
- Mantarlar uzunlamasına sap kısımlarından yan tarafa doğru çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Tavaya ayçiçekyağı ve zeytinyağımızı koyup ısındığı zaman, yüksek ateşte tüm mantarlarımızı ilave ediyoruz. (ocağın orta kısmı yeterli bunun için.)
- Önce sirkemizi ve limon suyumuzu ilave edip, tekrar bir karıştırıp ocağın altını kısıp baharatlarımızı ilave ediyoruz.
- Sarımsaklarımızın her birini börde bölüp kızaran mantarlara ilave ediyoruz ve 2-3 dakika daha ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Tüm baharatları da ilave ediyoruz ve bir kez daha karıştırıyoruz. Piştiğinden emin olduktan sonra ocağımızın altını kapatıp, 5 dakika kadar piştiği tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
İstiridye Mantar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Mantarların süzülmesine dikkat edelim sulu kalmasın. Ara ara karıştırarak mantarlarımızın yanmamasına dikkat edelim. Biz fazla baharatlı yemediğimiz için baharatını isteğe göre ayarlayabilirsiniz. Ana yemek olarak tercih edecekseniz 2 kişi için 1 kilo istiridye mantarı kullanmanız ve tarifte ki miktarları x2 yapmanız gerekir.
İstiridye Mantar Sote tarifi için servis önerisi
Davetlerinizde veya sofranızda çeşit olarak çok güzel oluyor. Yanına pilav, salata, tavuk veya et yemekleri bir de turşu olursa daha ne olsun. Şimdiden afiyet olsun.