Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İstiridye Mantar Şinitzel Tarifi

İstiridye Mantar Şinitzel

İstiridye Mantar Şinitzel Tarifi

İstiridye Mantar Şinitzel tarifi: İstiridye Mantar Şinitzel için gerekli malzemeler nelerdir? İstiridye Mantar Şinitzel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İstiridye Mantar Şinitzel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantarlar için:

  • 400 gram istiridye mantarı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

İstiridye Mantar Şinitzel tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları nemli bir bezle silin (yıkamayın, aksi takdirde çok su çeker).
  • Mantarları saplarından ayıklayın.
  • Ayrı ayrı kaplara yumurtayı, unu ve galeta ununu koyun. Yumurtaya karabiber ve tuz ekleyin ve çırpın.
  • Mantarları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın ve kızgın yağda her iki tarafını da toplam 2-3 dakika kızartın.
  • Fazla yağını atması için kızarttığınız mantarları kağıt havlu üzerine alın. Limon, yeşillik ve sos ile servis yapın. Afiyet olsun.

İstiridye Mantar Şinitzel tarifinin püf noktası nedir?

Tuz miktarını zevkinize göre ayarlayın. Bir porsiyon 329 Kcal'dır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025