Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İstavrit Tarifi

İstavrit

İstavrit Tarifi

İstavrit tarifi: İstavrit için gerekli malzemeler nelerdir? İstavrit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İstavrit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram istavrit
  • 3/4 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

İstavrit tarifi nasıl yapılır?

  • Karın kısımlarını açıp iç kısımlarını temizlediğiniz istavritleri bol suda yıkayın. İç kısımlarına da gelecek şekilde azar azar serpiştirdiğiniz tuzla harmanlayın.
  • Fazla sularının süzülmesi için geniş bir süzgeç içinde bir kenarda bekletin.
  • İnce çekilmiş mısır ununu geniş bir tabağa alın. İstavritlerin ön ve arka yüzeylerini mısır ununa bulayın. İç kısımlarına çok fazla gelmemesine dikkat edin.
  • Geniş tabanlı ve sığ olmayan bir balık tavasında ayçiçek yağını kızdırın.
  • Tuzunu çeken ve fazla suyunu salan balıkları kuyruk kısımları tavanın orta kısmına gelecek şekilde yan yana dizerek kızartmaya başlayın.
  • Her iki tarafı da kızaran balıkları, kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp kısa süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

İstavrit tarifinin püf noktası nedir?

İstavritlerin kafa kısımlarını tutup çekerek iç kısımlarını da kolaylıkla ayıklayabilirsiniz. Ayıklanmış balıkları duru su çıkana kadar yıkamaya özen gösterin.Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı çok az miktarda yağlayıp balıkları halka şeklinde yan yana dizebilir, geniş bir kapak yardımıyla ters çevirerek her iki yönünü de kızartabilirsiniz.

İstavrit tarifi için servis önerisi

Arzuya göre limon dilimleri, çoban ya da patates salatası eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025