Ispanaklı Yumurta Tarifi
Ispanaklı Yumurta tarifi: Ispanaklı Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ispanaklı Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (arzuya göre)
Ispanaklı Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 3-4 dakika daha sürdürün.
- Suyu katıp pişirme işlemini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.
- Kavrulmuş ıspanak üzerinde kişi sayısı ya da arzunuza göre kullanacağınız yumurta kadar yer açın.
- Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir şekilde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın.
- Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Ispanaklı Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Ispanaklar yeterince su salacağı için mümkün olduğunca az su ekleyerek pişirmeye çalışın.
Ispanaklı Yumurta tarifi için servis önerisi
Ispanaklı yumurtayı, arzuya göre ekşi krema ya da süzme yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz.