Ispanaklı Yoğurtlama Tarifi
Ispanaklı Yoğurtlama tarifi: Ispanaklı Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Yoğurtlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ispanaklı Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 20 gram ceviz içi
Ispanaklı Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Bir tavaya aldığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Kavurduğunuz soğanların üstüne yıkadığınız ve doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
- Soğanlı ıspanaklarınız biraz ılıklaşınca üstlerine tuz serpin ve sarımsakları rendeledikten sonra yoğurdu da ekleyip güzelce karıştırın.
- Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında salçayı kokusu çıkana dek kavurun ve yoğurtladığınız ıspanakların üstüne gezdirin.En üstünü de cevizle süsleyip servis edin.