Ispanaklı ve Mantarlı Krep Tarifi
Ispanaklı ve Mantarlı Krep tarifi: Ispanaklı ve Mantarlı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı ve Mantarlı Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ispanaklı ve Mantarlı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
- 1 paket kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet ıspanak (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 küçük boy kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
- 1 küçük boy kase kaşar peyniri
Ispanaklı ve Mantarlı Krep tarifi nasıl yapılır?
- Krep için tüm malzemeleri topak kalmayacak şekilde çırpın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Daha sonra yapışmaz bir krep tavasını ısıtın ve 1 kepçe krep harcından tavaya dökerek yaydırın. Arkalı önlü pişirin.
- Krepleri üst üste koyarak soğumaya bırakın.
- İç harç için mantarı, soğan ve zeytinyağı ile yüksek ateşte sotelemeye başlayın.
- Suyunu çekince ıspanakları ilave edip dirilikleri gidene kadar kavurun. Tuzu, karabiberi ilave edin ve altını kapatın.
- İlk krebi yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına yerleştirin. İç harç ve rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
- Üzerini başka bir kreple kapatın ve kalan malzemeleri de aynı şekilde üzerine dizin. En üste de kaşar peyniri rendesi serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kaşar peyniri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.