Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
Ispanaklı Tavuk Sarma tarifi: Ispanaklı Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Tavuk Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ispanaklı Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet tavuk göğsü
- 300 gram ıspanak
- 1 su bardağı krema
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (ya da rendelenmiş parmesan peyniri)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Ispanaklı Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı ve sarımsakları soyup, ince ince doğrayın.
- Derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağının üzerine doğranmış soğanları, sarımsakları ve yıkayıp doğradığınız ıspanakları ilave edip güzelce soteleyin.
- İçine krema, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip güzelce karıştırın. 2-3 dakika daha pişirip, altını kapatın.
- Tavuk göğüslerini enine ikiye bölün ve streç bir filmin arasına koyun. Sert ve ağır bir cisimle vurarak inceltin.
- İncelttiğiniz tavuk göğüslerinin içine hazırladığınız harçtan koyarak, sarma sarar gibi sarın ve bir kürdan yardımıyla tutturarak, bir fırın kabına dizin.
- Tüm tavuk göğüslerini bu şekilde hazırladıktan sonra, iç harcın dibinde kalan suyu da fırın kabına aktarın.
- Rendelenmiş parmesan ya da kaşar peynirini tavukların üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Ispanaklı Tavuk Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk göğüslerini alırken kasabınıza ikiye bölmesini ve döverek inceltmesini söylerseniz, işiniz daha kolay olur. Bir de yıkanmış ıspanak alırsanız, zamandan oldukça tasarruf edebilirsiniz.