Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
Ispanaklı Tavuk Sarma tarifi: Ispanaklı Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Tavuk Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ispanaklı Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram tavuk göğsü
- 500 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Ispanaklı Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Ispanaklarımızı güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Soğanımızı küp küp doğrayalım, derin bir tencereye sıvı yağ koyarak soğanımızı kavuralım.
- Havucu rendeleyelim, sarımsakla birlikte tencereye atıp soteleyelim. Kırmızı biberimizi de jülyen şeklinde doğrayıp içine atalım ve kavuralım.
- Sırayla baharatları atalım. Hepsini soteledikten sonra ıspanağı içine atalım, kapağını kapatalım, arada karıştıralım ve suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Tavuk göğsünü alırken kasabınıza mutlaka incecik kestirin.
- Tavuklarımızı düz yayalım, içine yaptığımız ıspanaklı harçtan koyup saralım. Borcama dizelim, üzerine sürmek için ayrı bir kasede 1 kaşığı yoğurt ve sıvı yağı çırpalım. İsterseniz içine kaşar peyniri de koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim.