Ispanaklı Tava Böreği Tarifi
Ispanaklı Tava Böreği tarifi: Ispanaklı Tava Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Tava Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ispanaklı Tava Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet kuru yufka normal yufkadan yapacaksanız adeti 4 yapın)
- 800 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da tereyağı) (içi için)
- 3-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (yufkaların katlarına sürmek için)
- 1 kase süt (yufkaların katlarına sürmek için)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 kase kaşar peyniri (ıspanağın üzerine)
Ispanaklı Tava Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce soğanı tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile beraber kavuruyoruz.
- Ardından biraz da salça ve baharatlarla kavuruyoruz.
- Daha sonra ıspanağa ekleyip suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz. Ekstra su eklemiyoruz.
- Ardından ıslattığımız kuru yufkaları aralarına eritilmiş tereyağı ve süt sürerek diziyoruz.
- İlk 3 yufkadan sonra harcımızı yufkanın üzerine koyuyoruz.
- Üzerine de rendelediğimiz kaşar peynirini yayıyoruz.
- Daha sonra kalan 3 katı da aralarına tekrar tereyağı ve süt sürerek diziyoruz.
- Tavada arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.