Ispanaklı Tart Tarifi
Ispanaklı Tart tarifi: Ispanaklı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ispanaklı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
- 300 gram ıspanak
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
Ispanaklı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru yoğurup 15 dakika dinlendiriyoruz. Dinledikten sonra merdane yardımıyla açıp katı yağ ile yağladığımız tart kalıbına yerleştiriyoruz.
- İyice yıkanmış ıspanakları doğrayıp sıcak suda 2-3 dakika bekletip kenara alıyoruz.. Beşamel sosu hazırlıyoruz. Önce tereyağını eritip unu ilave ederek kavuruyoruz, yavaş yavaş sütü de ekleyip çırpıyoruz.
- Yoğunlaşan beşamel sosuna yıkayıp doğradığımız ıspanakları ilave ettikten sonra yarım çay bardağı su ekleyip pişmeye brakıyoruz. 5-10 dakika piştikten sonra iç harcımız hazır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamuru önceden 10-15 dakika pişirip daha sonra geri alıp harcı ekleyip tekrar fırına atıyoruz..
Ispanaklı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Fırın önceden ısıtılmış olmalı.