Ispanaklı Rulo Coco Pasta Tarifi
Ispanaklı Rulo Coco Pasta tarifi: Ispanaklı Rulo Coco Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Rulo Coco Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 dilim
Ispanaklı Rulo Coco Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1,5 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı ıspanak püresi
Arası için:
- 1 paket krem şanti
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Ispanaklı Rulo Coco Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Beyazları tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın, çırparken sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Amaç şekerin çabuk erimesini sağlamam.
- Diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın. Bu karışımı yumurta beyazlarının üzerine döküp spatula ile alttan üste olacak şekilde karıştırın ve bütün malzemeleri iyice birbirine karışsın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye karışımı boşaltıp tepsinin her yerine yayın. Birkaç kere tepsiyi tezgaha vurup önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirin. Pişen keki fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp soğumaya bırakın.
- Bu esnada iç harcını yapın. Krem şantiyi süt ile iyice çırpın. İçine pudra şekerini ve Hindistan cevizini ekleyip tekrardan iyice çırpın. Kekiniz hala soğumadıysa dolaba kaldırın iç harcı.
- Soğuyan keki açıp yağlı kağıttan ayırın ve kremayı içine sürüp tekrar rulo yapın. Bu şekilde buzdolabında bir gün bekletin. Ertesi gün iki üç parmak kalınlığında dilimleyip istediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.