Ispanaklı Poğaça Tarifi
Ispanaklı Poğaça tarifi: Ispanaklı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Ispanaklı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kutu krema
- 1/2 demet ıspanak
- 1/2 çay bardağı su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Ispanaklı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Ispanak ve suyu bir robottan geçirelim ve püre haline gelmesini sağlayalım.
- Bir kabın içerisine krema, 1 çay bardağı sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve ıspanak püresini ekleyelim.
- Bir spatula yardımıyla hepsini pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyelim. Unu aşamalı olarak eklemenizi tavsiye ederiz.
- Yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan kıvama geldiği an bırakalım yapısı gereği yumuşak bir hamur olacak sakın fazla un ekleyip, hamurun katılaşmasını sağlamayın.
- Hamurdan istediğiniz oranda parçalar kopartarak fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu, haşhaş ya da susam ekleyelim.
- Fırında üzeri kızarıncaya kadar ortalama 30-35 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Burada ki en önemli noktamız ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde un eklemeyi ve yoğurmayı bırakmamız.