Ispanaklı Pide Tarifi
Ispanaklı Pide tarifi: Ispanaklı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Ispanaklı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toplamak için)
İç harcı için:
- 1/2 kilogram ıspanak
- 1 adet soğan (ince küp doğranmış)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamuruyla başlayalım. Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Maya ve şeker sıvılarla karıştırılıp eritilir. Tuz ve un kontrollü bir şekilde eklenir. Sert bir hamur olmasın açması zor olur.n.
- Ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur elde edilir. Yarım saat 40 dakika mayalandırılır.
- Bu esnada iç harcı hazırlanır. Yağlar tavaya eklenip eritilir. Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Bir yumurta eklenip yumuşak şekilde pişirilir ve baharatlar eklenip kapatılır. Yıkanmış ince doğranmış ıspanaklar eklenir ve karıştırılır. İç harç hazır. Ben ıspanakları sotelemiyorum. Zaten hemen pişiyorlar.
- Mayalanan hamur 8 parçaya bölünür, bezeler yapıp üzeri örtülüp 10 dakika dinlendirilir. Sonra uzun oval şekilde açılır.
- Orta kısmına harçtan eklenir ve kenarları içe doğru kapatılır. Uçları açılmaması için sıkıştırılır.
- Hepsine aynı işlem yapılır. Sığdığı kadar fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 220 derecede kızarana kadar pişirilir. (10 dakika)
- Tercihen üzerileri tereyağla yağlanıp sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Ispanaklı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Pişerken fırına küçük bir kap su koyabilirsiniz.