Ispanaklı, Peynirli Strata Tarifi
Ispanaklı, Peynirli Strata tarifi: Ispanaklı, Peynirli Strata için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı, Peynirli Strata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Ispanaklı, Peynirli Strata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 dilim beyaz ekmek (kalın dilimlenmiş)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 400 gram ıspanak
- 100 gram lor peyniri
- 3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
Fırın kabını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı, Peynirli Strata tarifi nasıl yapılır?
- Ispanaklı harcı hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
- Kök kısımlarını ayıkladığınız ıspanakları bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusunda kurutun.
- Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Soğanları katıp şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
- Küçük parçalara ayırdığınız ıspanak yapraklarını katıp soteleme işlemini kısık ateşte sürdürün.
- Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber yardımıyla çeşnilendirin. Suyunu çeken ıspanaklı iç harcı ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
- Zeytinyağıyla yağlanmış fırın kabına ekmek dilimlerini sıkıştırarak yerleştirin. Ispanaklı karışımı eşit olarak üzerine yayın.
- Rendelenmiş kaşar ve lor peynirini ekleyin. Yumurta ve sütü ayrı bir yerde çırptıktan sonra ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin.
- Streç filmle üzerini kapattığınız fırın kabını buzdolabına kaldırın ve soslu ekmek dilimlerini en az 2-3 saat kadar dinlendirin.
- Pişirme işlemi öncesinde çıkartıp oda ısısında beklettiğiniz ekmekleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Dilimlere ayırdıktan sonra ılık olarak servis edin.
Ispanaklı, Peynirli Strata tarifinin püf noktası nedir?
Strata'yı bir gece önceden hazırlayıp sosunu tamamen içine çekmesi için buzdolabında bekletebilirsiniz.