Ispanaklı Peynirli Gül Böreği Tarifi
Ispanaklı Peynirli Gül Böreği tarifi: Ispanaklı Peynirli Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Peynirli Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ispanaklı Peynirli Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 5 adet yufka
- 300 gram ıspanak
- 500 gram mihaliç peyniri
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı susam- çörek otu
Ispanaklı Peynirli Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yufkaları 4'e bölün. Toplamda 20 adet olucak.
- Daha sonra ıspanakları güzelce yıkayın ve ince ince kesip bir karıştırma kabına alın. İçerisine havuçu rendeleyip, lor peynirini , zeytinyağı ve baharatları ekleyerek karıştırın.
- Daha sonra yufkaya hazırladığınız sosu sürüp ıspanaklı karışımı koyup gül şekli verin. Hepsini tamamladıktan sonra tepsiye dizin ve yumurtaları sürüp üzerine susam ve çörek otu ekleyin.
- Önceden ısıtılmış ı200 derecelik fırında alt-üst yanacak şekilde 20 dakika pişirin. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun!