Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi
Ispanaklı Peynirli Börek tarifi: Ispanaklı Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Peynirli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Ispanaklı Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı un
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
- 150 mililitre ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 kilogram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 dilediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme yemek kaşığı susam
- 75 gram tereyağı (eritilmiş)
Ispanaklı Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba süt ve suyu alın. Mayayı ekleyin ve aktifleştirin. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Tuzu da ekleyip yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edince üstünü streçleyip yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Bu arada iç harcını hazırlayın. Ispanakları pişirip içine toz kırmızı biber, tuz ve karabiber koyun. Sonra ılımaya bırakın.
- Hamur kabardıktan sonra beş bezeye ayırın. Bezeleri un yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde merdane yardımıyla açın.
- Fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın. Açtığınız bezenin birini tepsinin tabanına koyup üzerini eritilmiş tereyağıyla yağladıktan sonra üzerine ikinci bezeyi koyun.
- İkinci bezenin üzerini eritilmiş tereyağıyla yağlayıp iç harcını koyun.
- Bu işlemi bir kez daha yapıp unla açtığımız beşinci bezeyi üzerine kapatın. Üzerini tereyağıyla yağlayın ve susam dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Ispanaklı Peynirli Börek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurlar ne kadar ince açılırsa börek o kadar güzel olur.