Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta tarifi: Ispanaklı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Ispanaklı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi (15 yaprak ıspanak)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Arası için:
Ispanaklı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve toz şeker renk değiştirene kadar çırpılır. Ispanak püresi ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır.
- Kuru malzemeler de eklenip yavaş yavaş karıştırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye harç dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Bu sırada süt, şeker ve un tencereye alınıp sürekli karıştırılarak kıvam alıp kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynayınca ocaktan alınıp biraz soğuyunca içine vanilya ve krem şanti eklenip 5 dakika mikser yardımıyla çırpılır, Hindistan cevizi de koyulup karıştırılır.
- Fırından çıkan kek dikdörtgen kalıpla kesilir. Kalıbın etrafında kalan parçalar blendırdan çekilip öğütülür.
- Kesilen parça 3-4 yemek kaşığı süt ile ıslatılır. Kekin üzerine çok az krema sürülüp muz dilimleri yerleştirilir.
- Kalan krema da muzların üzerine sürülüp 30 dakika kadar buzdolabında soğutulur.
- Son olarak blendırdan çekilen kek parçaları da serpilip istenilen şekilde süslenir. Tekrardan buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.