Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta tarifi: Ispanaklı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Ispanaklı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi
Arası için:
Ispanaklı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve toz şeker renk değiştirene kadar çırpılır.
- Ispanak püresi ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır.
- Kuru malzemeler de eklenip yavaş yavaş karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye harç dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Bu sırada süt, şeker ve un tencereye alınıp sürekli karıştırılarak kıvam alıp kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynayınca ocaktan alınıp biraz soğuyunca içine vanilya ve krem şanti eklenip 5 dakika mikser yardımıyla çırpılır, Hindistan cevizi de koyulup karıştırılır.
- Fırından çıkan kek dikdörtgen kalıpla kesilir.
- Kalıbın etrafında kalan parçalar blendırdan çekilip öğütülür.
- Kesilen parça 3-4 yemek kaşığı süt ile ıslatılır.
- Kekin üzerine çok az krema sürülüp muz dilimleri yerleştirilir.
- Kalan krema da muzların üzerine sürülüp 30 dakika kadar buzdolabında soğutulur.
- Son olarak blendırdan çekilen kek parçaları da serpilip nar ile süslenir.
- Tekrardan buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir. Afiyet Olsun.
Ispanaklı Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka aşamalar arası soğutun.