Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta tarifi: Ispanaklı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ispanaklı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanyası için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1/2 çay kaşığı yeşil gıda boyası
Kreması için:
- 100 mililitre sıvı krema
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gram labne
İçi için:
Islatmak için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Ispanaklı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtanın sarı ve aklarını ayırın. Sarılarını şeker ve ılık su ile,aklarını tuz ile çırpınız.
- Akları bulut gibi kabarana denk aralıksız 3-4 dakika çırpınız.
- Sarısının içerisine kuru malzeleri, ıspanak püresini ve gıda boyasını su ile açıp ekleyiniz ve bir spatula yardımı ile karıştırınız.
- Daha sonra bulut haline getirdiğimiz yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyip spatulayla içten dışa doğru güzelce karıştırınız.
- 180 derecelik önceden ıstılmış fırında 40-45 dakika kontrol ederek pişirin.
- Kreması için sıvı krema ve pudra şekerini kıvam alana denk güzelce çırpın. Daha sonra içine labneyi de ekleyip tekrar koyu bir kıvam olmak üzere 1-2 dakika daha çırpın. Buzdolabına kaldırın biraz dinlensin. Pişen pandispanyayı bir gün aradan sonra kullanın.
- Pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Fazla olan kısımlarını alın. Her bir katını şerbetli suyla ıslatın.
- Hazıradığınız kremayı sürün ve muzları koyun.
- En son katına kalan tüm kremayı sıvayın ve kekin kalan parçalarını un haline getirip üzerine serpin. 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Ispanaklı Pasta tarifinin püf noktası nedir?
1 gece buzdolabında dinlendirip servis ediniz.