Ispanaklı Pancake Tarifi
Ispanaklı Pancake tarifi: Ispanaklı Pancake için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Pancake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ispanaklı Pancake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 200 gram körpe ıspanak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 2 damla limon suyu
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
Pankekleri pişirmek için:
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Ispanaklı Pancake tarifi nasıl yapılır?
- Evet bu sefer tuzlu, ıspanaklı ve lor peynirli pankekler hazırlamak için; bol suda yıkayıp kurutucudan geçirdiğiniz körpe ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın.
- Yumurtayı karıştırma kabına alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Puf puf olup kabarmaları için hafif sulu kıvamda olan yoğurt ve tuzu ekleyin.
- Elenmiş un, kabartma tozu, limon suyuyla köpürtülmüş karbonat katıp, yoğun bir kek karışımı görüntüsü alana kadar pankek harcını tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Bu güzel kahvaltılığa rengini verecek olan doğranmış ıspanakları ekleyin. Son bir kez spatula yardımıyla karıştırdığınız pancake harcını kısa bir süre bekletin.
- Kenar kısımları yüksek olmayan bir krep tavasını ocak üzerinde ısıttıktan sonra ayçiçek yağıyla yağlayın. Yağın fazla kısmını kağıt havlu yardımıyla alın. Aralarda tavayı bu şekilde yağlayacağız, unutmayın.
- Hazırladığınız pancake harcından bir kepçe kadar tavaya alın. Bir tarafı pişmekte olan ıspanaklı pankeklerin üzerine küçük parçalar halinde lor peyniri serpiştirin.
- Alt tarafları hafif bir renk alana kadar pişen pankekleri, büyük bir spatula yardımıyla ters çevirip peynirli taraflarının da kızarmalarını sağlayın.
- Yağlı kağıt havlu yardımıyla aralarda yağladığınız tavada hazırladığınız harç bitene kadar pankekleri arkalı önlü pişirmeye devam edin.
- Hazırladığınız ıspanaklı pankekleri, ılık olarak çok fazla bekletmeden arzu ettiğiniz kahvaltılıklarla birlikte sevdiklerinizle paylaşın.
Ispanaklı Pancake tarifinin püf noktası nedir?
Un ekledikten sonra pankek harcını karıştırırken mikser kullanmayı tercih etmeyin. Plastik ya da metal bir çırpıcı yardımıyla un pütürleri gidene kadar pancake harcını yavaşça karıştırmaya özen gösterin. Un eklendikten sonra işin içine mikser girerse hamur sertleşir.