Ispanaklı Midye Börek Tarifi
Ispanaklı Midye Börek tarifi: Ispanaklı Midye Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Midye Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ispanaklı Midye Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 5 adet yufka
- 1 kilogram ıspanak
- 1 paket kültür mantarı
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel Sos İçin:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı pirinç sütü
- 1/2 adet küçük boy kuru soğan
- 2 adet karanfil
- 1/4 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/3 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Yufkaları Islatmak İçin:
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri İçin:
Ispanaklı Midye Börek tarifi nasıl yapılır?
- Ispanakları sirkeli bol suda 2-3 tur toprağı gidene kadar iyice yıkayın. Ispanakları salata kurutucusunda kurutun.
- Mantarları temiz bir bezle temizledikten sonra parçalara ayırın.
- Küçük şekilde doğranmış soğanı az yağda az tuzla çevirin.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra mantarları 1 yemek kaşığı limon suyu ile yüksek ateşte pişirin.
- Ardından parçalara ayırdığınız ıspanakları da ekleyin. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
- Baharatları ekleyin. Yufkaların içine sebzelerin su salmaması için pişen karışıma 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın.
- Beşamel sos için soğan parçasına karanfilleri ve defne yaprağını saplayın.
- Pirinç sütünü iyice çalkalayın. Bu aromatik soğan ile pirinç sütünü ısıtın.
- Başka bir sos tenceresinde yağı ısıtın ve unu kokusu çıkana kadar pişirin.
- Aromatik soğanı sütün içinden çıkartın ve sütü yavaş şekilde un karışımının üstüne ilave edin.
- Kısık ateşte sosu karıştırın. Sosun boza kıvamına gelmesine bekleyin.
- Baharatları ekleyin. Sebze karışımını beşamel sosla birlikte karıştırın.
- Fırını alt ve üst programda 200 derecede ısıtın.
- Yufka aralarını ıslatmak için tüm sos malzemelerini çırpın.
- Her bir yufkayı bu sosla ıslatın. Her bir yufkayı 4 parçaya bölün.
- Her bir yufka parçasını büzgü şeklinde 1 tatlı kaşığı iç malzeme ile sarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine her bir sarılı yufkayı dizin.
- Yufkaların üstlerinin kızarması için yufkaların aralarını ıslatmak için kullanılan sostan geri kalanına 1 yemek kaşığı kadar pekmez ekleyip karıştırın ve yufkaların üstlerine iyice sürün.
- Fırında yufkaların üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Ispanaklı Midye Börek tarifinin püf noktası nedir?
İstenilirse sebze karışımı içine badem peyniri de eklenebilir.