Ispanaklı Mantarlı Lazanya Böreği Tarifi
Ispanaklı Mantarlı Lazanya Böreği tarifi: Ispanaklı Mantarlı Lazanya Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Mantarlı Lazanya Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Ispanaklı Mantarlı Lazanya Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet Barilla Lazanya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 adet mantar
- 1/4 bağ ıspanak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 60 gram kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı çıtır pane harcı
- 3 su bardağı kızartma yağı
Ispanaklı Mantarlı Lazanya Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Tavayı ısıtın ve tereyağını tavada eritin.
- Mantarları ve ıspanağı soteleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
- İç harcı soğuması için kenara alın.
- Lazanya yapraklarını kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzerek alın.
- İki lazanya yaprağını birinin yarısına diğerini koyarak uzatın.
- Harcı bir uca koyun, kaşar peynirini de tüm yaprağa serpin ve diğer uçtan muska şeklinde sarmaya başlayın.
- Gerekirse düzgünce fazlalığı kesin. Bir kasede yumurtayı çırpın ve böreği içine batırın.
- Yumurtadan sonra çıtır pane harcına bulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Dilediğiniz sosa bandıra bandıra yiyin. Afiyetler olsun!
Ispanaklı Mantarlı Lazanya Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Lazanya yapraklarını uzun süre haşlamak dağılmasına neden olacaktır. O yüzden haşlanma süresi olarak 2 dakikayı geçmeyin.