Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi
Ispanaklı Mantarlı Kiş tarifi: Ispanaklı Mantarlı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Mantarlı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Ispanaklı Mantarlı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 adet arpacık soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 paket kültür mantarı (Yaklaşık 12-15 adet)
- 3-4 bağ ıspanak (ya da 2 bağ pazı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 8 parça milföy hamuru
- 4 yemek kaşığı labne
- 2 avuç kaşar
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
Ispanaklı Mantarlı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları soyarak zeytinyağı eklediğimiz tavaya alalım, sarımsağı ince ince doğrayalım ve tavaya ilave edelim.
- Soyduğumuz ve dilim dilim doğradığımız mantarları da soğana ilave edelim ve 5-10 dakika kavurmaya başlayalım.
- Bu sırada ıspanak veya pazıyı da gelişigüzel doğrayarak tavaya alalım.
- Tuz ve karabiberini ekleyelim ve yeşillikler sönene kadar kavuralım.
- Suyunu salmaya başlayacak ve çekmeye başlayınca fırını 200 derece de ısıtmaya başlayabiliriz.
- İç harcı suyunu çektikten sonra kenara alalım.
- Tart kalıbının tabanına milföy yapraklarını yerleştirelim.
- Yerleştirirken aynı zamanda kenara doğru bir duvar oluşturarak yerleştirmeye özen gösterelim.
- Çatal yardımı ile milföy hamurunun üzerinde batırarak ufak delikler açalım.
- İç harcı milföy hamuru serdiğimiz kaba aktaralım ve her yere eşit şekilde yayalım.
- Üzerine bir kapta çırptığımız labne peynirini eşit şekilde sürelim.
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve rendelediğimiz kaşarı karıştıralım.
- Ispanaklı kişin en üst katına da bu karışımı ekleyerek üzerini tamamen kaplamasına özen gösterelim.
- 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.