Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi
Ispanaklı Mantarlı Kiş tarifi: Ispanaklı Mantarlı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Mantarlı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
8 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Ispanaklı Mantarlı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağı (küp küp kesilmiş ve kullanmadan önce bir 20 dakika buzlukta beklemiş)
- 1/2 su bardağı soğuk su
- 1,5 silme çay kaşığı tuz
- 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için:
- 1/2 demet ıspanak
- 7-8 adet mantar
- 1 paket krema
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
Ispanaklı Mantarlı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için öncelikle un, tereyağı, tuz ve toz şekeri blender'a koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra içerisine yavaş yavaş suyu eklemeye başlıyoruz. Kıvam, elinizle sıktığınızda çiğ köfte gibi sıkışacak bir kıvam olmalı.
- Yukarıda bahsi geçen kıvamı elde ettiğinizde hamurunuzu tezgaha alın ve elinizle toparlayın. Ama bu işlem kesinlikle bir yoğurma işlemi değil.
- Toparladığınız hamurunuzu streç filme sarıp ya da bir buzdolabı poşeti içerisine koyup elimizle biraz bastırarak hafifçe açıyoruz ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp bir merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm çapında açıyoruz.
- Hamuru tart kalıbına yerleştirip çatalla birkaç delik açıyoruz. 10-12 dakika kadar ön pişirme yapabilirsiniz ama yapmasanız da olur.
- Hazırladığınız hamurunuzu buzdolabına alın ve iç harcı hazırlamaya başlayın.
- Mantarları ince ince dilimleyin ve biraz tereyağıyla yüksek ateşte pişirin.
- Mantarlar pişmeye yakınken küçük küçük kestiğiniz ıspanakları ekleyin ve hafifçe öldürün.
- Ayrı bir kapta yumurtaları krema ile çırpın ve içerisine tuzu ve pişirdiğiniz ıspanak mantar karışımını ekleyin.
- Buzdolabından tart hamurunuzu çıkarın ve üzerine tercihen parmesan peynirini serpin. Üstüne de hazırladığınız kremalı mantarlı ıspanaklı karışımı dökün.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Ispanaklı Mantarlı Kiş tarifinin püf noktası nedir?
Tart hamurunu hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, tereyağının sürekli soğuk kalması. Bunun için de özellikle hamuru açarken, hamurun yağlı kağıtlara yapışmaya başlaması halinde hamuru bir tepsiye koyup buzdolabında 5-10 dakika kadar soğumasını bekleyebilirsiniz. Daha sonra açma işlemine kaldığınız yerden yeniden devam edersiniz.
Ispanaklı Mantarlı Kiş tarifi için servis önerisi
Ilık servis edin. Soğuduğunda içerisinde çok fazla tereyağı olduğu için yağlı bir his alacaktır. Bu nedenle ılık hali en lezzetli hali olacaktır.