Ispanaklı Lorlu Börek Tarifi
Ispanaklı Lorlu Börek tarifi: Ispanaklı Lorlu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Lorlu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Ispanaklı Lorlu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 4 adet yufka
- 1 kilogram ıspanak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gram lor peyniri
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yumurta akı
Üzeri için:
Ispanaklı Lorlu Börek tarifi nasıl yapılır?
- Yıkanıp doğranmış ıspanaklar kaynar suya batırılıp çıkarılır, süzülür.
- Sıvı yağda doğranmış soğan sotelenir. Salça eklenip karıştırılır ve elimizle sıkıp fazla suyunu aldığımız ıspanak katılır.
- Salça eklenip karıştırılır ve elimizle sıkıp fazla suyunu aldığımız ıspanak katılıp kavrulur.
- Ocağın altı kapatılıp lor peyniri, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Sos için tüm malzemeler karıştırılır. Yufkanın biri tezgaha serilip her tarafı güzelce soslanır ve 4 eşit üçgene kesilir.
- Kenarlarına iç harç koyup rulo sarılır. Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisinin enine doğru rulo sarılmış börekler tek tek dizilir.
- Tüm yufkalar aynı şekilde hazırlanır. Yumurta sarısı sürülür. Kalan sos üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.