Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Krep Tatlısı Tarifi

Ispanaklı Krep Tatlısı

Ispanaklı Krep Tatlısı Tarifi

Ispanaklı Krep Tatlısı tarifi: Ispanaklı Krep Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Krep Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Krep Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krep için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet muz
  • 4 yemek kaşığı yulaf (çölyak hastaları glutensiz yulaf kullanabilir.)
  • 4 yaprak ıspanak
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ (tavayı yağlamak için)

Kreması için:

  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 adet küçük boy muz (arasına)

Ispanaklı Krep Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Krep için gerekli bütün malzemeleri rondodan geçirin.
  • Kısık ateşte ısıttığınız tavaya biraz zeytinyağı dökün ve tavanın bütün yüzeyini yağlayın.
  • Yaptığınız karışımı tavaya dökün ve yayın. Üzerini kapatıp pişmeye bırakın. Pişince diğer yüzünü çevirin.
  • Bir kapta labne peyniri ve balı karıştırın.
  • Pişen krebi bir tabağa alın ve labne karışımının tamamını krebe sürün.
  • Arasına 2 küçük muzu ekleyip, rulo yapın.
  • Dilerseniz 2'ye ya da 3'e bölerek porsiyonlayın.
  • Üzerini dileğiniz gibi süsleyin.

Ispanaklı Krep Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Krep soğuduktan sonra ballı labne karışımını ekleyin. Hemen eklerseniz ekşimsi bir tat oluşabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025