Ispanaklı Krep Tatlısı Tarifi
Ispanaklı Krep Tatlısı tarifi: Ispanaklı Krep Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Krep Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 dilim
Ispanaklı Krep Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep için:
- 1 adet yumurta
- 1 adet muz
- 4 yemek kaşığı yulaf (çölyak hastaları glutensiz yulaf kullanabilir.)
- 4 yaprak ıspanak
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ (tavayı yağlamak için)
Kreması için:
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 adet küçük boy muz (arasına)
Ispanaklı Krep Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Krep için gerekli bütün malzemeleri rondodan geçirin.
- Kısık ateşte ısıttığınız tavaya biraz zeytinyağı dökün ve tavanın bütün yüzeyini yağlayın.
- Yaptığınız karışımı tavaya dökün ve yayın. Üzerini kapatıp pişmeye bırakın. Pişince diğer yüzünü çevirin.
- Bir kapta labne peyniri ve balı karıştırın.
- Pişen krebi bir tabağa alın ve labne karışımının tamamını krebe sürün.
- Arasına 2 küçük muzu ekleyip, rulo yapın.
- Dilerseniz 2'ye ya da 3'e bölerek porsiyonlayın.
- Üzerini dileğiniz gibi süsleyin.
Ispanaklı Krep Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Krep soğuduktan sonra ballı labne karışımını ekleyin. Hemen eklerseniz ekşimsi bir tat oluşabilir.