Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi
Ispanaklı Köstebek Pasta tarifi: Ispanaklı Köstebek Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Köstebek Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Ispanaklı Köstebek Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 20 dal ıspanak
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 20 dal ıspanak
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Ispanaklı Köstebek Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Ispanak püresi için; 20 dal ıspanağı güzelce yıkayın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ocağın altını açın. Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra el blenderi ile çekin ve püre haline getirin.
- Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpük haline gelene dek çırpın.
- Ardından; süt, şeker, yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Ispanak püresini de içine ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Kek pişerken, kremasını hazırlayın. Krema için gerekli olan tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin.
- Koyulaşıp, kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve içine tereyağı ile vanilyayı ilave edin. Tereyağı eriyene dek karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve bir kalıp yardımıyla yuvarlak yuvarlak kekinizi kesin.
- Arta kalan parçaları mutfak robotundan çekerek un haline getirin.
- Kestiğiniz yuvarlak keklerin üstüne önce krema koyun ve ardından , un haline getirdiğiniz kek kırıntılarına bulayın.
- Bir servis tabağına alın, üstlerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.