Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi

Ispanaklı Köstebek Pasta

Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi

Ispanaklı Köstebek Pasta tarifi: Ispanaklı Köstebek Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Köstebek Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Köstebek Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 20 dal ıspanak
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 20 dal ıspanak
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ispanaklı Köstebek Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Ispanak püresi için; 20 dal ıspanağı güzelce yıkayın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ocağın altını açın. Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra el blenderi ile çekin ve püre haline getirin.
  • Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpük haline gelene dek çırpın.
  • Ardından; süt, şeker, yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Ispanak püresini de içine ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Kek pişerken, kremasını hazırlayın. Krema için gerekli olan tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin.
  • Koyulaşıp, kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve içine tereyağı ile vanilyayı ilave edin. Tereyağı eriyene dek karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.
  • Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve bir kalıp yardımıyla yuvarlak yuvarlak kekinizi kesin.
  • Arta kalan parçaları mutfak robotundan çekerek un haline getirin.
  • Kestiğiniz yuvarlak keklerin üstüne önce krema koyun ve ardından , un haline getirdiğiniz kek kırıntılarına bulayın.
  • Bir servis tabağına alın, üstlerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025