Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Ispanaklı Kol Böreği tarifi: Ispanaklı Kol Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Kol Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Kol Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 2 bağ ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş (isteğe bağlı)

Ispanaklı Kol Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı hazırlayarak işe başlayın. İnce kıyılmış soğanı tavada güzelce soteleyin. Ardından yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edin.
  • Ispanaklar pişince tuzunu da ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Tüm sos malzemelerini bir kabın içinde karıştırın. Yufkaları tezgahın üzerine serin hafif sos gezdirip iç harcı eşit biçimde yayın ve yufkaları rulo şeklinde sarın.
  • Yağlanmış bir yuvarlak fırın kabına rulo şeklindeki börekleri aktarın. Üzerine sostan bolca gezdirin. Ardından fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar tüm sosu içine çekip, üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025