Ispanaklı Kol Böreği Tarifi
Ispanaklı Kol Böreği tarifi: Ispanaklı Kol Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Kol Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ispanaklı Kol Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2 bağ ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı soda
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı haşhaş (isteğe bağlı)
Ispanaklı Kol Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı hazırlayarak işe başlayın. İnce kıyılmış soğanı tavada güzelce soteleyin. Ardından yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edin.
- Ispanaklar pişince tuzunu da ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Tüm sos malzemelerini bir kabın içinde karıştırın. Yufkaları tezgahın üzerine serin hafif sos gezdirip iç harcı eşit biçimde yayın ve yufkaları rulo şeklinde sarın.
- Yağlanmış bir yuvarlak fırın kabına rulo şeklindeki börekleri aktarın. Üzerine sostan bolca gezdirin. Ardından fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar tüm sosu içine çekip, üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.