Ispanaklı Kızartma Börek Tarifi
Ispanaklı Kızartma Börek tarifi: Ispanaklı Kızartma Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Kızartma Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ispanaklı Kızartma Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı süt kesiği suyu (peyniri için kesilen süte, 1 yemek kaşığı yoğurt ekledim)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2-3 su bardağı un (kıvam almazsa artırabilirsiniz)
İç Harcı İçin:
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 kilogram ıspanak
- 1 su bardağı peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
Ispanaklı Kızartma Börek tarifi nasıl yapılır?
- Yarım litre süt kaynayınca 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyip sütü keselim. Çıkan peyniri ve suyunu süzelim, suyunu dökmeyelim, hamur için kullanalım.
- 1 soğanı ince doğrayıp biraz kavuralım, ardından arzuya göre baharatları ve salçayı, sonrasında ıspanakları ekleyip biraz kavuralım.
- Ilıdıktan sonra elde ettiğimiz peyniri ve arzuya göre ilave peynirlerimizi de ekleyip kenara alalım.
- Hamuru için kesik suyunun içine yumurta, kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım ve un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve un ile merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
- Ardından harcımızdan dairenin yarısına 1 dolu yemek kaşığı kadar ekleyelim ve diğer yarısını üzerine kapayalım, çatalla etrafını sıkıca basalım.
- Kızgın yağda iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Kızartma Börek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurları dilerseniz incecik açıp, yarıya bölüp rulo sarabilirsiniz. Gül şekline getirip fırında pişirebilirsiniz. Hamuruna kesik suyu yerine içme suyu da ekleyebilirsiniz.