Ispanaklı Kiş Tarifi
Ispanaklı Kiş tarifi: Ispanaklı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Ispanaklı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kiş hamuru:
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta akı
- 3 su bardağı un (aldığı kadar) (yumuşak bir hamur elde edene kadar)
Beşamel sos:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
Ispanaklı harç için:
Ispanaklı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerini karıştırıp güzel bir hamur olana kadar iyice yoğurun.
- Hamuru streçfilmle sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
- Tereyağı tencerede eritin üzerine un ekleyin kavurun. Kavrulmuş un kokusu çıkınca soğuk sütü ekleyin, hızlıca karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın 1 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın.
- Ispanakları yıkayın saplarından ayırın. İrice doğrayın.
- Büyük bir kasenin içine ıspanakları koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin 5 dakika bekleyin.
- Ispanakların suyunu elinizi iyice sıkın beşamel sosla karıştırın.
- Dolaptaki hamuru çıkartın. 3/1'ini ayırın. 3/2'sini un serptiğiniz tezgahta merdane ile açın.
- Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt yerleştirin üzerine açtığınız hamuru serin. Kenardan taşanları kesin. İçine harcı koyun.
- Kalan hamuru da aynı şekilde açarak istediğiniz şekli verin kişinizi süsleyin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp hamurun üstüne sürün.
- 180 derece fırında kızarana kadar 40-45 dakika pişirin Afiyet Olsun.