Ispanaklı Kaygana Tarifi
Ispanaklı Kaygana tarifi: Ispanaklı Kaygana için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Kaygana nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Ispanaklı Kaygana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 demet ıspanak (yıkanmış, doğranmış)
- 4 dal taze soğan (doğranmış)
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( 2 yemek kaşığı ıspanaklı harç için)
Tavayı Yağlamak İçin:
Ispanaklı Kaygana tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları kavurun.
- Doğranmış ıspanakları da ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanaklar sotelendikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kasesine un, yumurta, tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu azar azar ekleyerek karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sotelenmiş ıspanak karışımını ekleyin.
- Son olarak doğranmış taze soğanları da ekleyin ve karıştırın.
- Yağlanmış ve ısıtılmış krep tavasına, 1, 5 kepçe hazırladığınız karışımı dökün.
- Katılaşıp, kızarmaya başlayan kaygananın arka yüzünü de pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin.