Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Kaygana Tarifi

Ispanaklı Kaygana

Ispanaklı Kaygana Tarifi

Ispanaklı Kaygana tarifi: Ispanaklı Kaygana için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Kaygana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Kaygana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 demet ıspanak (yıkanmış, doğranmış)
  • 4 dal taze soğan (doğranmış)
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( 2 yemek kaşığı ıspanaklı harç için)

Tavayı Yağlamak İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı Kaygana tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları kavurun.
  • Doğranmış ıspanakları da ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanaklar sotelendikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Bir karıştırma kasesine un, yumurta, tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu azar azar ekleyerek karıştırın.
  • Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sotelenmiş ıspanak karışımını ekleyin.
  • Son olarak doğranmış taze soğanları da ekleyin ve karıştırın.
  • Yağlanmış ve ısıtılmış krep tavasına, 1, 5 kepçe hazırladığınız karışımı dökün.
  • Katılaşıp, kızarmaya başlayan kaygananın arka yüzünü de pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025