Ispanaklı Hamurla Kaplı Okyanus Lokumu Tarifi
Ispanaklı Hamurla Kaplı Okyanus Lokumu tarifi: Ispanaklı Hamurla Kaplı Okyanus Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Hamurla Kaplı Okyanus Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
80 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ispanaklı Hamurla Kaplı Okyanus Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15-20 adet okyanus lokumu
- 5 gram instant maya
- 2 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- 200 ml. ılık su
- 300 gram baby ıspanak
- 1 çay bardağı çörek otu
- 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
Kızartmak için:
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı krem peynir
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
- 1/2 adet limon suyu
- 1 adet mandalina suyu
- 3-4 dal dereotu
Ispanaklı Hamurla Kaplı Okyanus Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- Ispanak, çörekotu ve sarımsak tozu hariç tüm hamur malzemesini çok iyi yoğur. Hamur parlak ve pürüzsüz bir hal almalı.
- Yağlanmış derin bir kaba alın ve üzerini kapatarak bir saat mayalandırın. Süre sonunda un serpilmiş tezgah üzerine alıp yoğurun ve içine ıspanakları, çörekotunu, sarımsak tozunu ekleyin.
- Okyanus lokumlarını yaklaşık 25-30 gr. aldığınız hamuru çay tabağı kadar açıp, bacak kısmı dışarıda kalacak şekilde sarın ve yağı kağıt üzerine alın. Yapışmaması için isterseniz biraz un serpebilirsiniz.
- Üzerlerini strech filmle kapatın. Bu arada vok tavaya kızartma yağınızı alın. Kızartma işlemi yaparken kullanacağınız yağ miktarı hamurun yüzebileceği miktarda olmalı.
- Isınan yağa hamurları teker teker atalım ve her tarafını güzelce kızartalım. Kızaranları havlu kağıt üzerine alalım. Artık lokumlarınızı tarifini verdiğim sosa bandıra bandıra yiyebilirsiniz.
- Sos için; Hepsini karıştırın ve servis eidn. Sosun lezzetini farklı şeyler katarak veya bazı malzemeleri azaltıp çoğaltarak kendi lezzetinizi yaratabilirsiniz.
Ispanaklı Hamurla Kaplı Okyanus Lokumu tarifinin püf noktası nedir?
Okyanus lokumunun kendi dışındaki kaplamayı istemezseniz kızartma sonrası çıkarabilirsiniz ben çıkarmadım. Lokum sayısı ve yoğuracağınız hamurun ölçüsünü isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Bende ki hamur tarifi tam ölçü. Hamur kalırsa zeytinyağlı, sarımsaklı, ıspanaklı bezeler yapıp fırında pişirebilirsiniz.