Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı Gül Böreği tarifi: Ispanaklı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Gül Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 4 adet yufka
  • 700 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Sosu için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam sumak (haşhaş veya çörek otu)

Ispanaklı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz, bunun için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkayıp kenara süzülmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanları ilave edip güzelce kavuruyoruz.
  • Üzerine baharatlarını ekleyip ıspanakları da ekleyip yüksek ateşte hemen bir soteleyip altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan serperek fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
  • Geniş kısma iç harcından ekleyip üçgen kısma doğru sararak rulo yapıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
  • Üzeri iyice kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edilmesini tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025