Ispanaklı Gül Böreği Tarifi
Ispanaklı Gül Böreği tarifi: Ispanaklı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Ispanaklı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 4 adet yufka
- 700 gram ıspanak
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz
Sosu için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam sumak (haşhaş veya çörek otu)
Ispanaklı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz, bunun için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkayıp kenara süzülmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanları ilave edip güzelce kavuruyoruz.
- Üzerine baharatlarını ekleyip ıspanakları da ekleyip yüksek ateşte hemen bir soteleyip altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan serperek fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
- Geniş kısma iç harcından ekleyip üçgen kısma doğru sararak rulo yapıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edilmesini tavsiye ederim. Afiyet olsun.