Ispanaklı Gül Böreği Tarifi
Ispanaklı Gül Böreği tarifi: Ispanaklı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Ispanaklı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 2 bağ ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce böreğimizin iç harcını hazırlayalım.
- Tavaya sıvı yağı alalım. Doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım. Temizlediğimiz ıspanağımızı ekleyelim.
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biberi de ekleyip karıştıralım.
- Hazır olan iç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakalım ve bu sırada sosumuzu hazırlayalım.
- Böreğin sosu için bir kaseye yoğurt, 1 yumurtanın sarısı böreğin üzeri için kalan yumurtalar ve sıvı yağı kaseye alıp karıştıralım.
- Yufkaya sosu sürüp ıspanağı ekleyip, gül şeklinde saralım. İç harcımız ve yufka bitene kadar bu şekilde devam edelim.
- Kalan yoğurtlu sosun içine ayırdığımız yumurta sarısını ekleyip karıştırıp böreğimizin üzerine sürelim.
- Böreğimizin üzerine susam ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Güzelce kızaran böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.