Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi
Ispanaklı Gelin Pastası tarifi: Ispanaklı Gelin Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Gelin Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 dilim
Ispanaklı Gelin Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1,5-2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Ispanaklı Gelin Pastası tarifi nasıl yapılır?
- İlk başta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Ardından ıspanak püresini, unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Üstüne dökeceğimiz süt ve şekeri bir kaba alıp ocakta şeker eriyene kadar pişiriyoruz (kaynatılmayacak). Soğumaya bırakıyoruz.
- Sıra geldi muhallebiye. Muhallebisi için krem şanti ve vanilin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz. Göz göz olup kıvam alıncaya kadar ocakta tutuyoruz. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Keki ıslatmak için hazırladığımız sütü kekin üzerine yavaş yavaş yedirerek döküyoruz.
- Kek sütünü çekerken krem şantiyi ve vanilini soğumuş olan muhallebinin içine ekleyip yaklaşık 5 dakika boyunca çırpıyoruz.
- Daha sonra kekin üzerine döküp düzeltiyoruz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gelin Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Keki ıslatmak için kullanacağımız süt ve muhallebi soğuk olacak.