Ispanaklı Galette Tarifi
Ispanaklı Galette tarifi: Ispanaklı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Ispanaklı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 4 yemek kaşığı su
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 200 gram ıspanak
- 100 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Ispanaklı Galette tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve 10 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
- İç harcı için ıspanakları ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Baharatları da ilave edin.
- Altını kapattıktan sonra içerisine beyaz peyniri koyun ve karıştırın.
- Birleştirme için hamuru merdaneyle ince, yuvarlak şekilde açın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aktarın.
- Tam ortasına iç harcı koyun ve kenarlarından içeriye doğru katlayın.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.